Zmago Šalamun

kolaz zmago splet

diplomirani inženir medijskih komunikacij

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook: Zmago Šalamun

Linkedin: Zmago Šalamun

070 670 740

 

Kot medijski strokovnjak pozna in obvlada strategije in spretnosti posredovanja novic o aktualnih lokalnih dogodkih, obveščanja, povezovanja in ohranjanja lokalne kulturne identitete. Delo na RTV Slovenija in piljenje novinarskega znanja mu je dalo bogato popotnico za življenjsko delo v medijih – od radia, do sodelovanja s številnimi časopisi kot novinar dopisnik in tudi kot odgovorni urednik. Priznava, da so ga izkušnje na televizijskem, radijskem in časnikarskem področju izbrusile in mu omogočile, da svoje odločitve venomer preveri, kritično prevetri in nanje gleda odprtih misli.

Po več kot 15 letih dela v svetu mikrofonov in kamer se je umaknil iz novinarskega področja z enim samim namenom - spoznavati, kar mu je še neznano. Med študijem Medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru je ponovno odjadral v svet, ki mu je bil nadvse blizu – v Državni zbor Republike Slovenije. Kot strokovni svetovalec v hiši demokracije je poleg študija v Mariboru z odliko zaključil Londonsko šolo za odnose z javnostmi. Po uspešno končanem zagovoru diplomskega dela z naslovom Analiza obstoječih razširitev v sistemu Joomla!, kljub svoji nenadni bolezni, pogumno uresničuje svoje sanje. Odločil se je za magistrski študij, s polno paro dela tudi v svojem 17-letnem podjetju PiKA, ki je vmes celo doživelo celostno preobrazbo in spremembo organizacijske oblike. Ker dela in živi za to, da pomaga ljudem, se je odločil, da bo svoje znanje izlil v priročnik Joomla! za vsakogar., ki bo omogočal, da imajo vsi možnost samostojnega urejanja oziroma ustvarjanja spletne strani v odprtokodnem sistemu Joomla!. Priročnik je izšel konec maja 2014, v septembru že doživel prvi ponatis in možno si ga je izposoditi v več kot 40 knjižnicah po Slovenji.

Njegovi dosežki so izjemni. Venomer sta ga na njegovi poti vodila neomajna trma, trezno razmišljanje in sprejemanje odločitev, ki so mu kreirale življenje, kot si ga je želel. Nikoli in nikdar se ni ustrašil, zasmilil sam sebi, ampak je s pokončno glavo prehodil trnovo pot, ki je v sokrajanih, prijateljih in znancih vzbudila spoštovanje.

Človek, ki v sebi skriva neomajne količine znanja, a skromno prizna, da vsega ne ve. Človek, ki ljubi in podpira drugačnost, je odprt za nove izzive in stalno hodi po robu. Človek, ki ti zna podariti lepe in tople besede, je human in empatičen, poln življenja in iskrenega nasmeha. Človek, od katerega se lahko naučiš marsikaj.

Intervju na Radiu Slovenske gorice, prisluhnite:

PIšite Kreativni PiKI

Sporočite nam vaše želje, predloge ali povpraševanje.

PODATKI O KREATIVNI PIKI

Ime družbe: Kreativna PiKA, družba za komunikacijski management, d.o.o.
Skrajšano ime družbe: Kreativna PiKA d.o.o.
Sedež družbe: Kraigherjeva ulica 4a, 2230 Lenart v Slov. goricah
Delovni čas: od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro
+386 (
0) 70 670 740 (Zmago)
+386 (0) 31 540 261 (Nina)
+386 (0) 51 338 607 (Barbara)
+386 (0) 51 677 366 (Katarina)
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Matična številka: 7137249000
Davčna številka: SI15422895
Transakcijski račun:
SI56 1010 0006 0441 762, Banka Intesa Sanpaolo
SI56 0318 2100 0520 527, SKB, d.d.
Osnovni kapital: 7.500 evrov
Registrsko sodišče:
Okrožno sodišče na Ptuju, št. registrskega vpisa: 2016/38290