Nina Zorman

kolaz nina splet

Univerzitetna diplomirana medijska komunikologinja

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook: Ona Ta Čudna

Linkedin: Nina Zorman

031 540 261

 

Če bi me pred desetimi leti vprašali kako se bo moje življenje odvijalo bi vas presenetila z odgovorom. Priznam, še sama sebe bi.

Danes vem in sem hvaležna, da sem se po študiju kemijske tehnologije odločila, da se rajši vržem v medijske vode. Študij medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru mi je dal, poleg znanja, strast, drznost, hrabrost. Na frišni lokalni radijski postaji sem sodelovala pri ustvarjanju radijskih vsebin kot moderatorka programa in kaj kmalu ugotovila, da to delo ni ravno tisto, kar me navdihuje. Kmalu je sledila odločitev, da po delovne izkušnje skočim čez lužo, kjer sem med pol letnim delom v ZDA med drugim delala na Malibujskem filmskem festivalu in v enem izmed gledališč v ZDA – Creede Repertory Theatre. Ameriško potovanje je v meni vzbudilo strast do potovanj – sama se do sedaj prepotovala štiri celine, kjer sem si pridobila nove ideje, navdihe, poglede in misli, ki so mi odpirali nova vrata v svet komuniciranja. Z vsakim potovanjem sem se vedno bolj zaljubljala v neokrnjeno naravo, pristne ljudje, nenarejene nasmehe in iskrene iskrice v očeh. Blazno požrešna sem znanja, zato sem se odločila za študijsko izmenjavo, kjer sem na Portugalskem eno leto študirala na fakulteti za medije in komuniciranje ter v sklopu tega posnela radijsko reportažo na Madeiri, več kratkih filmov ter celo opravila radijski intervju z zapornikom v zaporu Faro; profesor je dejal, da mi ne bo uspelo priti v zapor. Da ni mogoče. Nikoli ne reči tega. Vse se da. Le želja mora biti dovolj velika! No, potrebuješ tudi delovno vnemo in pogum. In tako je tudi tuji študentki uspelo priti v prenatrpan zapor, kjer se je prosto pogovarjala z angleško govorečim zapornikom.

Po prihodu nazaj v domačo Slovenijo sem se odločila za marketinške vode in smer grafičnega oblikovanja v farmacevtskem podjetju v Ljubljani, kjer sem ugotovila, da sem se ogromno naučila, vendar je bila zanka okrog izražanja kreativnost pretesna. Svobodo mi je v pravem trenutku ponudilo podjetje PiKA, ki mi je ponovno nasulo nešteto novih in drugačnih podvigov – skrb za komuniciranje z javnostmi s poudarkom na področju spletnega komuniciranja, kreativno vihtenje pisala za hrabra besedila za spletne strani, oblikovanje promocijskega materiala ter organizacijo tiskovnih konferenc in ostalih dogodkov. Postala sem tudi članica uredniškega odbora lokalnega časopisa za katerega pripravljam novinarske vsebine, občasno pišem tudi za časopis Ovtarjeve novice in Štajerski tednik. Vmes, seveda, končujem bolonjski magisterij medijskih komunikacij s področja vizualnega komuniciranja v povezavi s socialnimi omrežji. Planiram tudi, da še pred štiridesetko spišem doktorat.

Sem neomajana entuziastka, ki se nikoli ne naveliča novih in drugačnih stvari. Ravno zato so moje odločitve toliko bolj dramatične in presenetljive za množico ljudi, ki lagodno (ne)živi v okviru socialnih okvirjev.  Priznam, da si enostavno predstavljam življenje brez šopinga, ne pa brez Nutele. Odlikuje me trma, pozitivnost in energija, ki me žene v nedogled. Brez (glasnega) smeha pri meni ne gre.

PIšite Kreativni PiKI

Sporočite nam vaše želje, predloge ali povpraševanje.

PODATKI O KREATIVNI PIKI

Ime družbe: Kreativna PiKA, družba za komunikacijski management, d.o.o.
Skrajšano ime družbe: Kreativna PiKA d.o.o.
Sedež družbe: Kraigherjeva ulica 4a, 2230 Lenart v Slov. goricah
Delovni čas: od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro
+386 (
0) 70 670 740 (Zmago)
+386 (0) 31 540 261 (Nina)
+386 (0) 51 338 607 (Barbara)
+386 (0) 51 677 366 (Katarina)
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Matična številka: 7137249000
Davčna številka: SI15422895
Transakcijski račun:
SI56 1010 0006 0441 762, Banka Intesa Sanpaolo
SI56 0318 2100 0520 527, SKB, d.d.
Osnovni kapital: 7.500 evrov
Registrsko sodišče:
Okrožno sodišče na Ptuju, št. registrskega vpisa: 2016/38290